ESU – платні оновлення для Windows 10

Головна Новини та огляди ESU – платні оновлення для Windows 10
12.04.2024

ESU (Extended Security Updates) – платна опція, яка надасть змогу отримувати оновлення безпеки для Windows 10 після закінчення її строку підтримки, тобто після 14.10.2025 року. Це рішення позиціоновано як тимчасове, що надає відтермінування тим, хто не встиг здійснити оновлення до Windows 11.

Нещодавно Microsoft опублікувала умови ESU для Windows 10

Придбати ESU можна терміном мінімум на рік, максимум – на 3 роки. Ціна за другий і третій роки буде подвоюватися, тобто за другий рік вона збільшуватиметься вдвічі, а за третій – учетверо. Нижче наведено ціни для США, в інших країнах вартість може бути іншою.

Зверніть увагу, ESU – це тільки критичні й важливі оновлення безпеки («Critical and Important» за цією класифікацією) і нічого більше. Доступ до підтримки для Windows 10 не передбачено, як і перехід із Windows 10 на Windows 11.

ESU для різних замовників

Запропоновано три варіанти для комерційних замовників:

  • купівля ESU як ключа за ціною $61 за перший рік (за 1 комп’ютер);
  • купівля ESU для комп’ютерів, оновленнями яких замовники керують за допомогою Microsoft Intune або Windows Autopatch, за ціною $45 за перший рік;
  • отримання ESU без додаткової плати для комп’ютерів, для яких придбано річну ліцензію на Windows 365 (хмарну версію Windows 11).

Для шкіл та інших освітніх закладів варіанти подібні, але вартість значно менша: замовники, які відповідають вимогам, зможуть отримати ESU за $1 за перший рік ($2 за другий, $4 – третій).

Заявлено, що приватні (домашні) користувачі, ймовірно, також зможуть скористатися ESU, але умови для них поки не оголошено.

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів