Що таке гас?

Головна Новини Що таке гас?
13.10.2016

Гас - сучасна гордість паливної промисловості. Ще з давніх часів люди намагалися відшукати простий і зручний у використанні «акумулятор», який міг би послужити відмінним джерелом енергії і тепла, а також дозволив себе використовувати в якості палива

Слово «гас» в українській мові походить від скороченого англійського «gas-oil» (буквально — «світильногазова олія»). У багатьох європейських мовах цей нафтопродукт зоветься «керосином» (англ. kerosene, нім. Kerosin, рос. керосин). Словом «kerosine» назвав канадський лікар і геолог А. Ґеснер видобуту ним з вугілля освітлювальну олію, запатентовану у США 1854 році. Воно є скороченням від грецької «кероселаїон», тобто «воскова олія».

Гас - сучасна гордість паливної промисловості. Ще з давніх часів люди намагалися відшукати простий і зручний у використанні «акумулятор», який міг би послужити відмінним джерелом енергії і тепла, а також дозволив себе використовувати в якості палива. Прагнення людства відшукати таку універсальну речовину увінчалося успіхом під час науково-технічного прогресу. Саме тоді і було винайдено гас. Вже з перших років свого існування, речовина стала дуже популярною. Пік «керосіноманіі» припав на XIX століття. Характеристики гасу дозволяли його використовувати в багатьох сферах діяльності.

Наприклад:

  • Гас, як джерело енергії освітлювальних приладів
  • Гас, як паливо (ракетне, авіаційне)
  • Гас, як засіб для випалювання фарфорових виробів
  • Гас, як розчинник іржі і лаків
  • Гас, як засіб для різання металів
  • Гас, як альтернатива арктичному паливу
  • Гас, як обігрівальна речовина

Гас служить прекрасним джерелом теплової і світлової енергії, завдяки своїм фізичним і хімічним властивостям - відносно низька температура горіння та висока вбираність.

Питома теплота згоряння палива - фізична величина, що показує, яка кількість теплоти виділяється при повному згорянні палива масою 1 кг або об'ємом 1 м3. Питома теплота згоряння вимірюється в Дж/кг (Дж/м3) або калорія/кг (калорія/м3). Для експериментального вимірювання цієї величини використовуються методи калориметрії. Чим більше питома теплота згоряння палива, тим менше питома витрати палива при тій же величині коефіцієнта корисної дії (ККД).

До вашого відома порівняльна таблиця питомої теплоти згоряння деяких речовин:

Питома теплота згоряння речовин в повітрі

Речовина

Теплота згоряння, МДж / кг

Водень

141

Ацетилен

50,4

Метан - лабораторний

50,1

Етилен

48,0

Пропан

47,54

Пропан-бутан (балонный)

36,0

Побутовий газ

36

Бензин

44;42 

Дизельне паливо

42,7

Нафта

41

Гас

46

Рапсова олія

39,6

Соняшникова олія

39,5

Мазут

39,2

Деревне вугілля

31

Спирт етиловий

30

Метанол

22,7

Кам'яне вугілля

22

Кам'яне вугілля антрацит

29,3

Паливні брикети

19-20,5

Буре вугілля

15, 14,7

Дрова сухі (березові, соснові)

15

Торф

8,1

Порох

4,2

Отже, гас є більш ефективною речовиною для опалення (обігріву) ніж кам’янне вугілля, мазут, побутовий газ, дрова тощо.

Тому радимо звернути увагу на автономні обігрівачі японського виробника CORONA – саме в них, в якості палива використовується гас.

Модель SL-66 – має потужну теплопродуктивність, призначена для обігріву приміщень до 70 м2. Завдяки своїй конструкції, виконує рівномірний обігрів (360 градусів, навколо свого розташування). Прилад має систему захисту (при перекиданні обігрівача моментально спрацьовує запірний клапан, виключаючи ризик загоряння). Паливний бак цієї моделі вміщує 7 літрів, цього буде достатньо для функціонування обігрівача на протязі 10-11 годин. Середній строк експлуатації гніту до 2 років.

Також є можливість використання цього обігрівача для приготування їжі. (при максимальному режимі роботи - температура поверхні досягає 2500С.)

Важливо знати: для роботи обігрівача використовуйте тільки гас стандарту ТС-1 си JIS Kerosene №1. У разі використання будь-якого іншого типу гасу можлива некоректна робота приладу, наприклад може відчуватись неприємний запах, погіршитись процес запалювання, виникнути ризик пожежонебезпеки.

А де ж придбати якісний гас? Гас є у вільному продажу (його можна придбати в будівельних маркетах (торгова мережа Епіцентр), ТОВ «Хімеко» (виробництво, фасування та продаж гасу). Cередня вартість гасу складає 19-23 грн за 1 літр (залежить від типу фасування).

Для безпеки: транспортування гасових обігрівачів (з однієї локації до іншої) здійснюється в рівному положенні з порожніми баками.

Отже, зробимо висновок. Переносні гасові обігрівачі CORONA - це:

  • Японська якість виробництва
  • Висока теплова ефективність
  • Повна автономність
  • Безпека використання (пожежобезпечний)

Ці обігрівачі є ідеальним джерелом обігріву в заміських будинках, майстернях, тимчасових спорудах, наметах (мобільні пункти обігріву, мобільні госпіталі тощо).

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів