Огляд акумуляторного мультиінструмента Fieldmann FDUB 50701: універсальне знаряддя майстра

Головна Огляди Огляд акумуляторного мультиінструмента Fieldmann FDUB 50701: універсальне знаряддя майстра
25.08.2016

Для ремонтних робіт існує безліч інструментів різного напрямку, кожен з яких може чудово виконувати свою роль. Проте для облаштування домашньої майстерні не завжди є необхідність скуповувати усі автоматичні інструменти, так як значну частину з них зможе замінити мультиінструмент Fieldmann FDUB 50701

Для ремонтних робіт існує безліч інструментів різного напрямку, кожен з яких може чудово виконувати свою роль. Проте для облаштування домашньої майстерні не завжди є необхідність скуповувати усі автоматичні інструменти, так як значну частину з них зможе замінити мультиінструмент Fieldmann FDUB 50701.

 

Для кого?

Fieldmann FDUB 50701 можна назвати справжнім універсальним солдатом. За рахунок своєї портативності він сподобається як і професіоналам, так і звичайним чоловікам, які звикли наводити лад удома власними руками. Варіантів використання пристрою безліч: від шліфування до різьби металевих труб. Усе залежить від поставленої задачі і наявності необхідної насадки.

 

Приладдя для Fieldmann FDUB 59701

Так як пристрій комплектується без супровідного приладдя, відразу потрібно зупинити свою увагу на фірмовому наборі від виробника.

У цьому комплекті покупець зможе знайти 40 насадок для Fieldmann FDUB 50701. Серед них є насадки для шліфування, полірування, дискових пил для нарізання, пил для вирізання отворів у стільницях або гіпсокартоні. Також у наявності є насадки-шпателя для обрізання лінолеуму чи килимів, алмазні насадки для вирізання плитки і відсторонення залишків застарілих клейких матеріалів. А за рахунок застосованого універсального роз’єму для кріплення, приладдя можна використовувати з багатофункціональними інструментами інших виробників.

На коробці можна побачити точну кількість насадок і їх найменування:

  • 6pcs E-Cut Saw Blade – 6 насадок Е-пили
  • Triangular Rasp – Трикутний рашпіль
  • Delta Sanding – Дельта шліфовка
  • Diamond cutting – Алмазний диск
  • Semi-circular blade – grout – Напівкруглий ніж-затирка
  • Semi-circular Saw Blade – Напівпильний диск
  • 27pcs Sand Paper – 27 насадок шліфувального паперу
  • E-Scraper Blade – Лопать шкребка 
  • Sponge-sanding – шліфувальна губка

Важливо зауважити й те, що тільки разом з Fieldmann FDUB 59701 інструмент з нашого огляду зможе по-справжньому розкрити свій потенціал у різних сферах застосування. Тому подальший огляд відбуватиметься з урахуванням наявності цього набору приладь і фірмового акумулятора п’ятої серії на 18 В з відповідним зарядним пристроєм.

 

Зовнішній вигляд

Мультиінструмент має максимально продуману та зручну. Продовгувата форма пристрою і зручна ручка з прогумованою вставкою дозволяють міцно тримати інструмент під час роботи. Модель має корпус з фірмовим зеленим кольором зеленого, а також чорними прогумованими елементами.

У верхній частині моделі знаходиться головка для кріплення насадок, а трохи нижче неї, кнопка для ослаблення кріплення. Таким чином користувачі зможуть буквально за лічені секунди змінювати насадки і відразу продовжувати роботу без застосування додаткових інструментів. Далі інженери розмістили продовгувату кнопку увімкнення, котру оберігає від випадкового увімкнення двосторонній запобіжник. Останнім елементом керування є колесо регулювання потужності пристрою від одиниці до шістки.   

Роз’єм для підключення акумулятора п’ятої серії розташований знизу, як і у більшості невеликих портативних пристроїв компанії. А невелика вага інструмента в 1,5 кг сприяє зручній роботі.

 

Інструмент в роботі

Потужність – це один з найважливіших показників для мультиінструменту, тому що саме від неї залежить з якими задачами вдасться впоратися майстру, а з якими ні. Проте Fieldmann FDUB 50701 може похизуватися дійсно чудовими характеристиками, які можна порівняти з деякими більш дорогими моделями інших компаній.

Багатофункціональний інструмент працює з напругою 18 В. При цьому, швидкість коливань прибору за умови відсутності навантаження знаходиться в діапазоні від 5000 до 18 000 об/с. В залежності від задачі можна регулювати вищезгадану швидкість за допомогою колеса потужності. Звичайно ж для різних задач необхідно використовувати різні насадки і потужність, тому для тестування найкраще навести найбільш типові приклади використання прибору.

Мультиінструмент можна використовувати для різьби відкосів у рівень отвору дверної коробки для створення вільного місця під щільну укладку нового покриття підлоги з відкосами отвору для дверей і коробки. Для реалізації цієї цілі треба скористуватися пилкою для підлоги, тобто пилкового полотна для різьби дерева. Встановлене полотно має бути відцентрованим на корпусі інструмента.

Також можна використовувати Fieldmann FDUB 50701 для прорізання отвору в дерев’яній підлозі. При цьому насадка для різьби має бути встановлена під кутом 45° відповідно до підлоги, щоб кут полотна міг врізатися в підлогу. Під час процесу потрібно повільно вводити інструмент, поки він не проріже покриття наскрізь. Після цього потрібно встановити інструмент на максимальні оберти і закінчити розріз на кутах прямокутника. Як тільки всі розрізи будуть готовими, потрібно витягнути отриманий прямокутник за допомогою тонкої викрутки. Проте не потрібно намагатися витягнути вирізаний шматок насадкою, так як вона може зламатися.

Аналогічним чином відбувається прорізання отвору у стінці з гіпсокартону.

Для шліфування потрібно використовувати насадку тонкого шліфування. Спочатку фіксується дельта шліфовка, зверху на яку одягається шліфувальний папір. В залежності від шліфовки залежить й тип шліфувального паперу. Шліфування шорсткуватих поверхонь і усунення слідів попередньої обробки потребує крупнозернистого паперу і більш низьких обертів, а для досягнення гладкої поверхні потрібно користуватися шліфувальний папером з дрібним зерном. В той же час якщо майстру доведеться мати справу з усуненням застарілого покриття поверхонь, або застиглого клею, прийде на допомогу шабер. Також його можна використовувати для розрізання ковроліну.

На практиці з усіма вищезгаданими задачами Fieldmann FDUB 50701 впорався без проблем. Проте варто старатися не перегрівати інструмент і використовувати усі види приладдя за прямим призначенням.

 

Враження

Акумуляторний мультиінструмент Fieldmann FDUB 50701 це справжня знахідка для домашніх і професіональних майстрів. Універсальність пристрою дивує і після тестування справді починаєш розуміти на скільки вчасно ця річ може прийти на допомогу.

 

Особливості

• Портативність •

• Універсальний роз’єм для насадок • 

• Швидкість коливань від 5000-18000 об/с •

Характеристики

  • Напруга 18 В
  • Хід без навантаження 5000-18000 об/с
  • Клас захисту ІІ
  • Рівень звукової потужності 105 дБ (А)
  • Живлення від акумулятора

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів