Огляд акустичних систем Microlab M-105 та M-106: тільки грати!

Головна Огляди Огляд акустичних систем Microlab M-105 та M-106: тільки грати!
12.08.2016

Виробники техніки та маркетологи щороку придумують безліч нових функцій для смартфонів, програвачів та інших пристроїв, але якби там не було, велика кількість людей використовують в кращому випадку 50 % всього заявленого функціоналу. Саме для таких людей створені акустичні системи Microlab M-105 та Microlab M-106, основна і найголовніша функція яких – відтворювати звук, з чим вони справляються на відмінно!

Виробники техніки та маркетологи щороку придумують безліч нових функцій для смартфонів, програвачів та інших пристроїв, але якби там не було, велика кількість людей використовують в кращому випадку 50 % всього заявленого функціоналу. Саме для таких людей створені акустичні системи Microlab M-105 та Microlab M-106, основна і найголовніша функція яких – відтворювати звук, з чим вони справляються на відмінно!

 

Акустична система Microlab M-105

Зовнішній вигляд акустичних систем найменше піддавався плину років та моді – що 15 років тому, що зараз, акустика виглядає приблизно однаково. Microlab M-105 теж не є винятком і виглядає досить таки традиційно та звично – сабвуфер та два сателіти виконані в формі прямокутних паралелепіпедів. Така форма найбільш виграшна, оскільки гармоніює з будь-яким інтер’єром та не привертає занадто великої уваги.

Акустика чорного кольору з мінімумом декоративних елементів. Лицьова сторона сателітів покрита м’якою тканиною, яка добре пропускаю звук та захищає динаміки від пошкоджень. На передній панелі сабвуфера знаходиться фазоінвертор, на нижній стороні – динамік, а справа – роз’єми та клавіші управління. Такий тип конструкції визнано одним із найкращих для відтворення звуку.

І сателіти, і сабвуфер витримані в одному стилі та зроблені з МДФ, які славляться хорошою звукопровідністю.

Сателіти достатньо компактні, тому виділяти окреме місце для їх розміщення непотрібно. Сабвуфер більшого розміру, проте і він не занадто громіздкий – він без проблем знайде собі місце навіть на маленькому робочому столі.

В основі всього функціоналу акустики Microlab M-105 – відтворення звуку. І варто сказати, що зі своїм завданням акустична система справляється дуже добре. Акустика 2.1, як правило, є найпоширенішим варіантом для ПК та для домашнього використання, оскільки її потужності вистачає для всіх потреб. На якість звуку не в останню чергу вплинула фазоінверторна конструкція сателітів та сабвуфера, яка забезпечує баланс між низькими та високими частотами, та поглинає зайві шуми. Звук, відтворюваний Microlab M-105, чіткий і об’ємний, а частоти різної висоти не змазані. Запас гучності достатній для того, щоб наповнити звуком невелику кімнату. Підключення акустичної системи стандартне і не вимагає особливого досвіду, тим більше, що в посібнику користувача є детальна ілюстрована інструкція як це зробити.

 

Акустична система Microlab M-106

Ця модель відрізняється від Microlab M-105 у більшості лише дизайном. Акустика M-106 більша за розміром, тому вона ідеально підходить для середніх приміщень. І сабвуфер, і колонки Microlab M-105 виконані з дерев’яних плит МДФ, що забезпечує чітке звучання та мінімізацію викривлення звуку. Дизайн системи простий та лаконічний, з мінімальною кількістю деталей.

З функціональних елементів – коліщатка регулювання гучності та сили басу на передній панелі сабвуфера. Таке рішення зручне, оскільки для того, щоб зменшити чи збільшити гучність не потрібно повертати акустику.

На задній стороні виробники традиційно розмістили роз’єми 3,5 мм та кнопку ввімкнення/вимкнення. Акустика Microlab M-106 також отримала фазоінверторну конструкцію, що мінімізує шуми у відтворенні звуку. Фазоінверторний отвір знаходиться під коліщатками регулювання гучності та басів, а 4-дюймовий динамік сабвуфера розташований знизу під пристроєм.

Акустика відтворює звук практично на тому ж рівні, як і Microlab M-105, проте на відміну від останнього, у цієї моделі більший запас гучності, тому вона підійде для просторих кімнат та офісів. Звучить акустика відмінно – чітко, голосно, виражено та чисто і зі збалансованою частотністю.

Система працює з ноутбуками, планшетами, смартфонами, CD / DVD-плеєрами та іншими пристроями. Підключається по класичній схемі – колонки приєднуються до сабвуфера, а він – до джерела звуку.

 

Враження

Microlab M-105 та М-106 створені для всіх тих, кому потрібна акустика, яка чудово програє музику та відтворює звук, але при цьому не обтяжена зайвим функціоналом. Обидва пристрої, завдяки своїй універсальності, чудово підходять для домашнього використання, а єдина відмінність між ними – це дизайн та потужність відтворення звуку. Так, 3-дюймові динаміки М-106 звучатимуть гучніше та сильніше, аніж 2,5-дюймові - M-105. У всьому ж іншому – це повноцінні акустичні системи!

 

ОСОБЛИВОСТІ

 • Класичний дизайн •

• Фазоінверторна конструкція •

• Чудова якість звучання •

• Дерев’яний корпус •

• Хороший запас гучності •

• Універсальність •

СПЕЦИФІКАЦІЇ:

  Microlab M-105 Microlab M-106
Розміри сателіти 7,0 x 8,5 x 14,5 см 8,7 x 13,4 x 97см
Розміри сабвуфер 13,5 x 21,5 x 16,5 см 15 x 20,5 x 21 см
Вага 1,7 кг 2,2 кг
Акустична система 2.1 2.0
Динамік сателіта 2,5" 3"
Динамік сабвуфера 4" 4"
Супротив динаміка сателіта 4 Ом 4 Ом
Супротив динаміка сабвуфера 8 Ом 8 Ом
Вихідна потужність 10 Вт 10 Вт
Частотний діапазон 40 Гц – 20 000 Гц 35 - 20 000 Гц
Співвідношення сигнал/шум >70 дБ 75 дБ
Роз'єми вихід - 2RCA, вхід - 3.5 мм вихід - 2RCA, вхід - 3.5 мм
Інтерфейси 3.5 мм 3.5 мм

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів