Огляд бездротового комплекту Microsoft 3050:розумний тандем

Головна Огляди Огляд бездротового комплекту Microsoft 3050:розумний тандем
19.07.2016

В минулому році, вслід за новенькою операційною системою Windows 10, Microsoft представила оновлений модельний ряд комп’ютерних периферій. З числа нових - комплект Microsoft 3050, в який входять маніпулятор та клавіатура, унікальність яких полягає в системі безпеки даних користувачів та широких можливостях для кастомізації

 В минулому році, вслід за новенькою операційною системою Windows 10, Microsoft представила оновлений модельний ряд комп’ютерних периферій.  З числа нових - комплект Microsoft 3050, в який входять маніпулятор та клавіатура, унікальність яких полягає в системі безпеки даних користувачів та широких можливостях для кастомізації.

Бездротовий маніпулятор Microsoft 5000

 Бездротовий маніпулятор Microsoft 5000 - це класичний у своєму роді пристрій, але реалізований по останньому слову технічного прогресу. Із нового і передового тут – техноголія BlueTrack Technology, на базі якої працює мишка. BlueTrack Technology поєднує в собі всі переваги потужного оптичного та точного лазерного сенсора, роблячи маніпулятори «всюдисущими» практично на всіх поверхнях, окрім прозорих скляних та дзеркальних. На практиці Microsoft 5000 дійсно працює швидко і точно, а перевірку на «всюдисущність», влаштовану на шорохуватому денімі та напівпрозорому склі,  пройшла на відмінно. Ще один великий плюс нової оптичної системи полягає в її стійкості до пилу та бруду, який часто збирається в отворі сенсора і перешкоджає нормальній роботі.

 

 Що стосується функціональних можливостей, то як для «робочої моделі» вони реалізовані якнайкраще – мишка оснащена п’ятьма клавішами управління, дві з яких можна кастомізувати. Із особливостей – скролл, який підтримує як традиційне вертикальне прокручування, так і вертикальне, тому переглядати сайти з «поперечним» інтерфейсом, який стає все популярнішим, так само зручно. Форма коліщатка теж не зовсім звична – воно повністю гладке, без звичних насічок, та безшумне. І якщо безшумність роботи, без характерного «клацання», це безумовний плюс, то відсутність насічок викликає незручності, коли потрібно максимально точно «прицілитись» або масштабувати об’єкт. Хоча судячи лише з точки зору тактильних відчуттів таке рішення дуже зручне. З обох боків розташовані клавіші, які за замовчуванням працюють в режимі «вперед-назад» в браузері і надзвичайно пришвидшують роботу.  Ці ж клавіші можна персоніфікувати, задавши їм інші функції, в програмі «Центр управління мишкою та клавіатурою Microsoft».

 Підключення мишки базується на вже перевіреному інтерфейсі 2,4 ГГц та ресівері, який є спільним як для маніпулятора, так і для клавіатури. І як подобає сучасній периферії, підключення до нового пристрою  є миттєвим, одразу після під’єднання приймача. Якість зв’язку теж не викликає питань і заявлений виробником радіус роботи до 10 м у вільному просторі на практиці підтвердився.

 Ресівер в периферії Microsoft хоч і компактний, розміром з типову флешку, але все ж не міні-формату, тому такий «відросток» під час транспортування ноутбука, до якого він підключений, доведеться виймати. Але в цьому може бути і плюс, адже загубити мініатюрний нано-ресівер значно легше, аніж більший пристрій.

 Конструкція маніпулятора добре продумана і зручна, в чому я переконалась після восьмигодинного тестування в режимі майже нон-стоп. Мишка Microsoft 5000 виконана із високоякісного полікарбонату з глянцевою фактурою та рифленими гумовими вставками по бокам. Завдяки такому поєднанню матеріалів та фактур рука добре фіксується на маніпуляторі та не ковзає, а глянцевий полікарбонат приємно холодить долоню. Розмір миші середній, що є оптимальним рішенням, так як занадто компактні маніпулятори для більшості користувачів аж занадто маленькі, а величезні геймерскі - громіздкі і у повсякденні банально не зручні.

 Маніпулятор працює від двох елементів типу АА, живлення яких вистачатиме мінімум на рік роботи.

Бездротова клавіатура Microsoft 3050

 Головною особливістю нової клавіатури Microsoft 3050 є використання нею технології шифрування Advanced Encryption Standard, яка шифрує дані при натисканні клавіш і тим самим захищає персональну інформацію користувача. А враховуючи об’єм персональної інформації, яка щодня потрапляє в мережу, питання безпеки комп’ютерної периферії є не менш важливим, аніж захист ПК антивірусними програмами.

 

 Розробники  Microsoft 3050 вирішили не мудрувати і наділили цю модель класичною розкладкою клавіш. А враховуючи повальну зміну розташування клавішних блоків різними виробниками комп’ютерних периферій, так що до кожної нової клавіатури потрібно звикати і невміло шукати пальцем потрібну клавішу – це величезний плюс для більшості людей.

 Але не обійшлося й без нововведень – так, традиційні функціональні клавіші F1…F12 трансформувалися у кнопки, зверху над якими розташувалися додаткові клавіші.  Дві пари функціональних клавіш розмістились зліва від робочої панелі. Таке рішення зустрічається у багатьох нових моделях, так як зручно розмежовує робочу зону та функціональну.

 Окремої уваги заслуговують додаткові клавіші, функціональність яких продумана до найменших дрібниць. Так, користувач зможе одним натиском на потрібну кнопку запустити Skype, електронну почту, відкрити браузер чи мультимедіа-програвач. Зручно, погодьтесь! Інша група з п’яти кнопок налаштовується користувачем у тій програмі, що й маніпулятор. Блок клавіш зліва відповідає за швидке відкриття документів, бібліотек та масштабування.

 

 Але й це ще не все, головне – що всі ці клавіші можна кастомізувати, задавши їм потрібні функції чи записати макроси. Тому якщо грамотно використовувати всі передбачені виробником можливості та ідеально персоніфікувати клавіатуру, то в сумі вивільняється немало часу, який значно цікавіше витратити на будь-що, аніж на клацання мишкою в пошуках потрібної програми.

 Що стосується зручності використання, то можна констатувати одне – виробники Microsoft 3050 створювалася цю модель дійсно «як для себе». Зовні клавіатура виглядає досить типово, але достатньо почати друкувати перше слово, як помічається зручна підставка для рук, виконана з якісного полікарбонату з софт-тач покриттям, нормальні клавіші, розмір яких не потребує точного прицілу пальцем, та логічне розташування блоків. Габарити Microsoft 3050 теж розраховані з тим, щоб користувач міг працювати, зручно розставивши руки, а не тіснитися над мініатюрним пристроєм. Звісно, цю модель не кинеш в сумку для ноутбука, але як стаціонарний варіант для дому чи офісу – вона ідеальна.
 

 Клавіші класичної форми з легким та не гучним ходом, зроблені з матового полікарбонату, який не залишає на собі слідів від пальців та бруду. Робочий блок обрамляє глянцева рамка, а периметр клавіатури – контрастна біла, яка присутня в оформленні маніпулятора, тому два пристрої гармоніюють один з одним.

 

 Microsoft 3050 підключається до пристрою через універсальний приймач, а живиться від двох елементів типу АА. 

Враження

Бездротовий комплект Microsoft 3050  репрезентує сучасний підхід до того, якою має бути комп’ютерна периферія. Маніпулятор з точним сенсором, що дозволяє працювати на будь-яких поверхнях та клавіатура, яка надає безліч можливостей для персональних налаштувань, створені з тим, щоб полегшувати та пришвидшувати роботу. Комплект Microsoft 3050 – це не просто клавіатура та маніпулятор для вводу інформації, а справжній розумний тандем, який в рази скоротить час роботи та стоятиме на варті безпеки даних.

ОСОБЛИВОСТІ

 • Багатофункціональність •

• Широкі можливості кастомізації •

• Технологія шифрування даних •

• Ергономічність •

• Якість збірки •

• Універсальний дизайн •

 

СПЕЦИФІКАЦІЇ:

Модель Microsoft 5000          

Вага 144 г

Розміри 11,7х7,3 см

Сенсор оптичний BlueTrack Technology

Роздільна здатність 1000

Кількість клавіш 5

Радіус дії 10 м

Живлення 2хАА

Сумісність Windows 7 і вище

Додатково програма «Центр управління мишкою та клавіатурою Microsoft»

Комплектація 2 елементи типу АА, ресівер

Модель Microsoft 3050 

Розмір 46,7х19,9х27,2 см

Вага 782 г

Інтерфейс USB

Радіус дії 10 м

Сумісність Windows 7 і вище

Живлення 2хАА

Додатково програма «Центр управління мишкою та клавіатурою Microsoft»

Комплектація 2 елементи типу АА, ресівер

Меню
Каталог товарів
Каталог товарів